• Nov 22, 2022
Klarkraft Klarkraft

Unødvendig høye strømregninger:

- Vi forstår ikke hvorfor enkelte strømselskaper gjør det så komplisert

Det lille strømselskapet Klarkraft utfordrer en strømbransje som har gjort det altfor vanskelig for kundene å finne frem til en enkel, rimelig og trygg strømavtale. En avtale der betingelsene ikke endrer seg når du minst aner det. - Strøm er strøm, det finnes ikke kvalitetsforskjeller, sier Haakon Dyrnes.

- Vi er en tomannsbedrift som jobber med å gjøre strøm enkelt for kundene våre.

Haakon Dyrnes i strømselskapet Klarkraft har sett seg lei på unødig kompliserte strømavtaler, komplekse utregninger og fordyrende mellomledd i strømbransjen.

- Vi forstår ikke hvorfor enkelte selskaper har så mange forskjellige strømavtaler og gjør det så komplisert for kundene sine. Hos oss har vi én avtale og ingen fordyrende mellomledd. Vi har ingen strømselgere som ringer deg, kommer på døren din eller stopper deg på gaten. Vi er bare to ansatte som holder kostnadene nede - og leverer strøm.

Klarkraft - som har mottoet «bare billig strøm, helt enkelt» - har automatiserte rutiner som sørger for å holde kostnadene nede. For som Haakon Dyrnes sier det: Å levere strøm er egentlig ganske enkelt.

- Strøm er strøm. Det finnes ikke kvalitetsforskjeller. Derfor er vår kjerneidé helt enkelt å levere billig strøm. Vi tør påstå at ingen drifter et strømselskap billigere enn oss.

Vinteren er her, men det bør ikke gjøre strøm vanskeligere

Snø vil falle over snø som har falt, heter det. Og med vinterværet og kulden er det mange som er nervøse for strømregningen.

Hos Klarkraft gjør de sitt for at strømprisen skal være så transparent og forståelig som mulig. Derfor gir Klarkraft forbrukere strømmen til kostpris som er spotpris + 0,5 øre/kWh - og så tar de 35 kroner i måneden for jobben.

- Fordi vi er et lite og effektivt drevet strømselskap, klarer vi å holde kostnadene våre nede, sier Haakon Dyrnes.

- I Klarkraft både tenker og gjør vi ting enkelt. Det handler om å levere strøm billig. Punktum. Derfor har vi ingen fordyrende og kompliserende elementer kundene skal gjennom.

Klarkraft har enkle rutiner, god kundeservice - og oversiktlige fakturaer. Og viktigst av alt: Avtalen du får med Klarkraft skal ikke kunne misforstås. Som kunde er det viktig at du har kontroll over hva du faktisk betaler.

Det er nye toner i en bransje det kan være vanskelig både å følge med på og forstå.

- Det er viktig for oss å være et strømselskap kundene kan stole på.

Etablert for å utfordre strømbransjen

Siden starten i 2021 har Klarkraft hatt som helt klar målsetning å være en utfordrer i en tungrodd bransje.

- Vi publiserer forrige måneds spotpris, sånn at du enkelt kan sjekke fakturaen din i det området du bor i. Uansett om du er kunde hos oss i Klarkraft eller hos en av konkurrentene våre. Det gir deg som kunde oversikt.

Da Klarkraft ble etablert i fjor var ambisjonen å utfordre bransjen. Det har de holdt fast i - og kampen for å gjøre det enklere og billigere å kjøpe strøm, fortsetter.

Det er mange som kanskje ikke er klar over at selv om du som kunde har såkalt spotpris, betyr ikke det nødvendigvis at du får den billigste strømmen. Strømselskaper kan fortsatt legge på kraftige påslag - som sørger for at du faktisk ender opp med en dårlig avtale.

Fakta om Klarkraft:

- De aller fleste av oss kjenner ikke betingelsene på strømavtalen vi har. Mange tror de har en god avtale. Det er akkurat slik mange strømleverandører vil ha det, sier Haakon Dyrnes.

Det skal ikke mye til for å forstå at det er noen som tjener på at strøm er vanskelig. Og det er akkurat dét Klarkraft ønsker å gjøre opp med.

- Med stigende strømforbruk nå som vinteren er her - og høye strømpriser - er det ekstra viktig å passe på at du ikke betaler mer enn du strengt tatt må.

Hos Klarkraft betaler alle kunder som en selvfølge etterskuddsvis.

Det tar ett minutt å bytte

Klarkraft gjør altså sitt for å vise hva påslagene på strømprisen betyr. Hos Klarkraft får du strømmen til kostpris (spotpris + 0,5 øre/kWh) - og betaler 35 kroner i måneden for å få strømmen. Ikke noe mer. Ikke noen skjulte gebyrer.

- Uansett hvor mye eller lite strøm du bruker, er vår fortjeneste bare 35 kroner hver måned, sier Haakon Dyrnes.

Du tenker kanskje at det er vrient å bytte? Slik er det heldigvis ikke. Det tar faktisk bare ett minutt. Alt du trenger å gjøre, er å klikke på linken under, så kommer du til Klarkrafts side.

Så enkelt bytter du til Klarkraft

Linker

Link copied!
recent-post-icon

Siste nytt

 • Sep 23, 2022

Gjør smartmåleren smart

av Haakon Dyrnes

Vi mener det offentlige burde stå for å gjøre de såkalte smarte strømmålerne smarte, og gi dette til alle husholdninger uten noen kostnad. Det er samfunnsøkonomisk smart!

 • May 24, 2022

Ut mot lureri i strømbransjen

av Klarkraft

En rekorddyr sommer gjør det enda viktigere å passe på hva selskapene tar for å levere strøm til deg. Har du sjekket påslaget i din strømavtale?

 • May 02, 2022

Oppdatert kompensasjonsordning

av Klarkraft

Fra og med september 2022 øker strømstøtten fra 80 % til 90 % av forbruk over 87,5 øre/kWh (70 øre/kWh eks mva), opptil 5000kWh. Kun for private husholdninger.

 • May 02, 2022

Prisreduksjon mai

av Haakon Dyrnes

Vi reduserer prisene, igjen, for alle våre kunder. Ny pris er spot + 0,5 øre/kWh og 35,- i fast månedsbeløp.

 • May 01, 2022

Redesign og ny nettbutikk

av Klarkraft

Redesign (22.08.2022) og ny nettbutikk

 • May 01, 2022

Sommerhilsen

av Haakon Dyrnes

En hilsen fra sjefen. Vi snakker ny nettleiemodell 1. juli, regulering av strømmarkedet og sommertid.

 • Apr 26, 2022

Verveprogram

av Klarkraft

Spre det glade budskap om Klarkraft til venner og kjente og få 250,- i reduksjon på din strømfaktura, for hver venn som blir kunde hos oss.

 • Apr 25, 2022

Fordel: Pluss Mobil

av Klarkraft

Nyhet! Fordel for Klarkraft kunder. Kjøp mobil abonnement fra Pluss Mobil i dag, og få 20GB ekstra data på kjøpet. Sjekk ut tilbudet her.

 • Mar 01, 2022

Ikke la deg lure

av Klarkraft

Klarkraft i Media: Kjøp spotpris avtale eller fastpris avtale, og aldri noe annet!

 • Feb 15, 2022

Slakter Forbrukerrådets strømportal

av Klarkraft

Klarkraft i media: Slakter Forbrukerrådets strømportal. Mener «juksemakerne» blir prisvinnere.

 • Jan 15, 2022

Vi reduserer påslaget

av Haakon Dyrnes

- Våre kostnader har gått litt ned, og derfor senker vi som lovet påslaget til alle kunder. Det er kanskje ikke så mye, men alle monner drar.

 • Dec 15, 2021

Kompensasjonsordningen

av Haakon Dyrnes

De ekstreme strømprisene blir møtt med en kompensasjonsordning fra staten som trer i kraft fom. desember. Denne vil administreres av nettselskapene.

 • Dec 01, 2021

Historiske spotpriser

av Klarkraft

Her lister vi opp historiske månedlige gjennomsnittlige spotpriser, slik at du kan sjekke dine gamle fakturaer mot spotprisen for de spesifikke månedene.

 • Nov 15, 2021

Strømprisberegning

av Klarkraft

Les mer om hva strømprisen består av, og hva som ligger bak prisen som står på din strømfaktura. Vi beskriver elementene for deg i klartekst.

 • Oct 04, 2021

Vet du hva du betaler?

av Klarkraft

Strømprisen i september var den dyreste noensinne. Med høst og vinter i sikte: Har du sjekket om påslaget i strømavtalen din er altfor stort?

 • Sep 17, 2021

Kjære kunde

av Haakon Dyrnes

Med høye strømpriser er det lurt å tilpasse strømforbruket sitt der man kan. Ved å bruke strøm på timer med lavere pris vil du spare strømkostnader. Vi ønsker at din strømregning skal være så lav som mulig.

 • Sep 13, 2021

Best i test

av Klarkraft

Markedsrapporten for strømmarkedet høsten 2021 er klar. Av Thema & Itera. I denne rapporten er det gjort en objektiv prissammenlikning av spotavtaler, hvor Klarkraft kommer best ut.

 • Sep 01, 2021

– Trygg strømhandel på langt nær god nok

av Haakon Dyrnes

– Det er ikke dette som vil rydde opp i bransjen, skriver Haakon Dyrnes i Klarkraft om den nye sertifiseringsordningen Trygg strømhandel.

 • Apr 09, 2021

Strømkunder betaler for å bli lurt

av Haakon Dyrnes

Haakon Dyrnes fra Klarkraft kommenterer bransjens metoder for å lokke inn og lure kunder.

 • Mar 15, 2021

Hva er riktig pris for strømmen din?

av Klarkraft

- De aller fleste kjenner ikke betingelsene på strømavtalen sin, og tror avtalen er god. Og det er akkurat slik strømleverandørene vil ha det, sier Haakon Dyrnes i Klarkraft.

 • Feb 28, 2021

Hudfletter strømleverandørene: – Differansen putter de i egen lomme

av Klarkraft

Haakon Dyrnes fra Klarkraft kommenterer bransjens triks for å ta seg ekstra betalt

 • Feb 15, 2021

Vet du hva du burde betale for strømmen din?

av Klarkraft

Januarregningen er på vei, og strømprisene har skutt i været. Er du klar over hvilke betingelser du har på strømavtalen din? Hvis ikke burde du sjekke det i dag.

 • Feb 04, 2021

– Tøffere regulering av strømbransjen må til

av Haakon Dyrnes

- En bransje helt ute av balanse. NVE og Forbrukertilsynet må stramme kraftig opp.

 • Feb 03, 2021

- Hvem skal beskytte kundene?

av Klarkraft

Strømaktør om prisjuksbeskyldninger: – Spekulerer i at strømkunder ikke forstår markedet

 • Feb 03, 2021

Nyhet! Et strømselskap som ikke juger

av Klarkraft

Vi leste nøye gjennom strømregningen. Og ble så forbanna at vi startet vårt eget strømselskap.

Uthevet innlegg

 • May 02, 2022

Prisreduksjon mai

Vi reduserer prisene, igjen, for alle våre kunder. Ny pris er spot + 0,5 øre/kWh og 35,- i fast månedsbeløp.