Klarkraft ble startet for å sette kunden i fokus, i en ellers kundefiendtlig bransje

Strømbransjen har vært preget av et velfortjent dårlig rykte. Vi ønsker å gjøre noe med saken ved å fokusere på kundevennlige og enkle tjenester. Vi skal levere på dette ved å ha strømbransjens laveste kostnader, slik at du som kunde får lavest mulig pris. Bare billig strøm, helt enkelt

Vi leste nøye gjennom strømregningen. Og ble så forbanna..

.. at vi startet vårt eget strømselskap. Siden tidenes morgen har enkle og folkelige verdier som ærlighet og respekt definert gode og sunne forhold mellom selger og kjøper. For like lenge som vi mennesker har eksistert, har vi også handlet med hverandre. Det å kunne stole på hverandre, at du får det dere er enige om og ikke noe mer, er noe som burde være en selvfølge. Men - dessverre - like lenge som vi har handlet med hverandre, har også noen alltid forsøkt å lure andre, for å sitte igjen med mer selv. Parallelt med at vi utviklet et skriftspråk, kom også den berømte lille skriften. Finurlige hemmeligheter og vilkår som du kanskje ikke engang oppdager selv. Nettopp fordi det er naturlig for oss å stole på at andre ikke lurer deg trill rundt. Noen som virkelig har perfeksjonert dette, er strømbransjen. Halvparten av alle kunder føler seg lurt. Senest nå i oktober var det resultatet i en undersøkelse gjort av Forbrukerrådet. Og nye saker om skandaløs forretningspraksis og kundebehandling dukker opp omentrent ukentlig i pressen. Og dette er selvsagt bare toppen av isfjellet. Det er jo ikke greit. Men de fortsetter bare, utnytter at du ikke bryr deg om din egen strømavtale. Og det er jo ikke så rart. Vi bor i Norge, strøm er en selvfølge. Det er lavinteresse. Masse kompliserte tall og søyler og spotpris (på baksiden av en strømregning du ikke engang leser) og øre per kWh og klimaopprinnelsesgarantier og andre begreper det er vanskelig å vite hva egentlig er. De færreste setter seg inn i hva de egentlig har sagt ja til - og blir lurt. Da vi satte oss ordentlig inn i dette, leste strømregningen vår nøye, ble vi rett og slett forbanna. Vi fikk nok. Og startet vårt eget strømselskap - Klarkraft. En motreaksjon på alt snusk og fanteri som finnes i strømbransjen. På kundens lag i en bransje som står til stryk i kundebehandling. En irriterende vaktbikkje som skal bite de store aktørene i leggen, og sørge for at tilsynsmyndigheter og andre gjør jobben sin for å beskytte og hjelpe kundene - også i strømbransjen. Ærlighet varer lengst. Det tror i hvert fall vi. Vi har derfor strømbransjens laveste kostnader, slik at det du får, er bare billig strøm, helt enkelt.

Vårt lederteam

card image

Haakon Dyrnes

Kundefokusert daglig leder

card image

Ørjan Hanssen

Kundefokusert produktsjef

XMLID 806

Våre lave kostnader, gir deg lav pris

Group 4331

Vi akter å ha de laveste kostnadene i bransjen, noe som betyr lav pris til deg som kunde. Markedet er oversvømt av lokketilbud som høres bra ut, men som etter kort tid plutselig endrer seg. Hos Klarkraft får du en billig strømavtale, helt enkelt. Og ikke noe annet.

Spotprisen for strøm vil variere og følge markedet fra dag til dag, og er lik hos alle strømleverandører. Det som skiller seg er hva du betaler på toppen av dette, påslaget. Hos Klarkraft betaler du det samme som vi gjør for strømmen, inkludert påslaget. Kostprisen vi betaler for strømmen er spotprisen, og så er det lovpålagte elsertifikater og handelskostnader (inkl. regulerkraftkostnader) som er vårt påslag til deg som kunde. Om vår pris skulle endre seg vil vi varsle dette skriftlig med minimum 30 dagers varslingstid, slik at ingenting kommer som en overraskelse. Vi har ingen bindingstid, så du kan naturligvis når som helst forlate oss om du skulle ønske. Du kan dermed være trygg på at hos oss får du alltid en av markedets beste, billigste og tryggeste avtaler.

Group 4331
Group 4289
lightbulb

Spot + 0,5 øre/kWh og 35,- i månedsbeløp

Group 4289

Vi selger kun ett produkt. Det er derimot et av de aller billigste og tryggeste i markedet, og vil alltid være det. Du får til en hver tid gjeldende timesavregnet markedspris på strøm (spotpris), med et påslag som dekker våre kostnader med strømhandel og leveranse. Og så betaler du 35,- i måneden for å være Klarkraft kunde.

  • Spotpris er markedsprisen for strøm, og er lik for alle. Den handles på Nord Pool (strømbørsen), og prises og avregnes hver time.

  • Handelskostnader er avgifter tilknyttet strømhandelen (Nord Pool), inkludert balansehåndtering (regulerkraftkostnader)

  • Elsertifikater er lovpålagt alle strømselgere, og må kjøpes på vegne av kundene. Ordningen skal stimulere til økt produksjon av fornybar energi.

  • Kredittkostnader er utlegg for daglig handel av strøm på Nord Pool

  • Opprinnelsesgarantier er en sertifikatordning for å sikre opprinnelse av strøm som vi kan kjøpe inn for kunder som velger dette produktet

  • Nettleie faktureres direkte av netteier og ikke av Klarkraft. Nettleie er leie av strømlinjene og er regulert av myndighetene.

loss

Den grønneste strømmen er den du ikke bruker

Group 4333

Vi ønsker ikke at du skal bruke mer strøm enn du har behov for, og har derfor et veldig lavt påslag på spotprisen, slik at det ikke er noe insentiv for oss at du skal bruke mye strøm. For oss, fellesskapet og miljøet må vi produsere mer fornybar energi, og vi må dele på den strømmen vi har. Derfor burde ikke insentivet til strømselskapene ligge i å få kunder til å bruke mer strøm, men heller til å begrense bruken der det er mulig, og benytte fornybare kilder. Vår fortjeneste ligger derfor i månedsbeløpet på 35,- du betaler for å være Klarkraft kunde. Vi fakturerer for den strømmen du faktisk bruker, på etterskudd, og har naturligvis ingen bindingstid. Du velger selv om du vil være kunde hos oss.

Elektrifiseringen av samfunnet går fremover i stor hastighet. Heldigvis. Vi reduserer bruken av fossil energi, og inovasjonsfaktoren på fornybar energi er høy. Strøm har vært ekstremt viktig de siste par århundrene, og blir enda viktigere i fremtiden. Derfor må vi ikke stoppe utviklingen, men alle må bidra der de kan. Det betyr å ha et bevisst forhold til strømbruk, strømproduksjon og merking. Vis ditt engasjement gjennom ditt valg av strømleverandør.

Group 4333
Group 4332
compliant

Strengere vilkår

Group 4332

I en bransje gjennomsyret av dårlig kundebehandling, hvor det å lure og forlede kunder har blitt standard, er det på tide at noen sier ifra. I Klarkraft snakker vi tydelig og høylydt mot denne ukulturen. Det er på tide at noen bruker Klar tale for å si at nok er nok, og noe må endres. Vi gjør ikke dette bare gjennom ord, men følger opp med handling. Vi har derfor pålagt oss selv strengere vilkår enn det som kreves i bransjen. Rett og slett fordi vi mener standardvilkår, definert av standard kraftleveringsavtale og benyttet av alle strømselskaper, ikke på langt nær er god nok. Derfor pålegger vi oss selv å varsle alle kunder direkte (med SMS og epost) ved alle endringer som er til ugunst for kundene, med minimum 30 dagers varsel. Dette er for oss en selvfølge, men dessverre ikke noe bransjen overholder. Vi publiserer alle priser hver måned, slik at du, om du vil, kan se oss i kortene ift hva vi sier og hva vi gjør. Vi spesifiserer også hva som er spotpris og hva som er påslag på fakturaen, slik at du enkelt kan sammenlikne oss mot våre konkurrenter. Slik sikrer du deg mot å kjøpe en strømatale som ser bra ut, men plutselig i løpet av kort tid, og uten at du har fått det med deg, har blitt en svært dyr avtale.