• May 24, 2022
Klarkraft Klarkraft

En rekorddyr sommer gjør det enda viktigere å passe på hva selskapene tar for å levere strøm til deg. Har du sjekket påslaget i din strømavtale?

VISER FRAM ALT: Som det første strømselskapet i Norge viser Klarkraft frem alle priser - og gir deg oversikt over hva du faktisk betaler som strømkunde.

Selv med sommervarme på vei er strømprisene fortsatt rekordhøye. For norske strømkunder står dårlige nyheter i kø: Det er lite snø på fjellet og med fortsatt krig i øst forventes det høye strømpriser også i sommermånedene.

Det går utover din og min lommebok, på tross av strømstøtte i bånn. Og dyrest blir det for de som ikke passer på strømavtalen sin. For selv om du har såkalt spotpris, kan strømselskapene fortsatt legge til kraftige påslag som sørger for at du ender opp med en dårlig avtale. Dette vil Klarkraft hjelpe deg med. Selskapet ble startet opp fordi gründerne ble forbanna etter å ha oppdaget lureri på egne strømavtaler. Målet er å utfordre strømbransjen.

– De aller fleste kjenner ikke betingelsene på strømavtalen sin, og mange tror de har en god avtale. Det er akkurat slik strøm-leverandørene vil ha det. Det er ekstra viktig å passe på at du ikke betaler mer enn du må, sier daglig leder Haakon Dyrnes.

SETTER NED PRISEN: - Vi vil kjempe kundenes kamp, sier Haakon Dyrnes i Klarkraft. Klarkraft har fra 1. mai satt ned sitt påslag enda en gang. Nå er påslaget bare på 0,5 øre/kWh, ned fra 0,8 øre/kWh. Klarkraft har mottoet «velkommen til et strømselskap som ikke juger». Klarkraft gir forbrukere strømmen til kostpris – og så tar de 35 kroner i måneden for jobben. Dyrnes forklarer i et brev til eksisterende kunder at folk stadig blir lurt til å betale mer enn de bør for strømmen, og at påslaget ofte er kunstig høyt og gjerne kamuflert som lovpålagte elsertifikater. Slik er det ikke i Klarkraft, som lover at alt av påslag på spotprisen er nøyaktig kostpris for lovpålagte elsertifikater og handelskostnader. Dyrnes forbauses over at Klarkrafts kostpris er mye lavere enn andre aktører.

- Vi holder det vi lover, og setter prisene ned så fort vi får lavere kostnader, sier Dyrnes og leverer et stikk til konkurrentene: - Det er naturligvis greit å ta seg betalt, men da bør man være ærlig på at man gjør nettopp det og samtidig informere om hva man tar betalt for. Ikke tåkelegge og gjøre det vanskelig for kundene å forstå, sier Dyrnes. Hos Klarkraft publiseres forrige måneds spotpris slik at du enkelt kan sjekke fakturaen din. Uansett om du er kunde hos Klarkraft eller hos en konkurrent.

Klarkraft ble startet i 2020 fordi Dyrnes og kollegaene ble forbanna på strømselskapene. Selv har han bakgrunn fra mobilbransjen, hvor det er lett å se hva du betaler. En sjekk hos venner og kjente viste at alle betalte mer enn de trodde for strøm. Samme historien gjentok seg hos andre han forhørte seg med. – Jeg byttet strømselskap flere ganger. Jeg fikk gjerne en god pris på en ny avtale, men etter noen måneder så jeg at jeg betalte noe helt annet for strømmen. Prisene var hevet, uten at jeg hadde fått beskjed om det. Siden oppstarten har Dyrnes og Klarkraft hele veien etterspurt strengere regulering av strømbransjen. For til og med Forbrukerrådet har slått fast at «forbrukere blir systematisk lurt når de kjøper strøm». 4 av 10 oppgis å føle seg lurt av strømselskapet sitt, men Dyrnes tror tallet er høyere.

– Det er mange strømleverandører som spekulerer i at kundene ikke vet hva de betaler for strømmen sin, sier Dyrnes i Klarkraft.

Ifølge Klarkraft er mange av selskapets egne forslag med i regjeringens ferske høringsnotet om strømregulering. Dyrnes peker på at spotpris skal skilles ut på en egen linje i fakturen som det aller viktigste forslaget. I tillegg gir han regjeringen tommel opp for at strømselskaper får krav til 30 dagers varsling av alle prisendringer. Han skulle imidlertid gjerne sett påbud om at dette skjer på SMS eller epost, og ikke gjemmes vekk på «min side» hos strømleverandøren. Klarkraft liker også forslaget om at alle prisplaner og avtaler må presenteres på selskapenes hjemmesider. Det samme gjelder et krav om merking av avtaler i markedsføring, både påslag og månedsbeløp, samt kraftpris.

- Mye er derfor bra i denne forskriftsendringen, og det vil bli langt vanskeligere for juksemakerne å lure kundene når dette trer i kraft, sier Dyrnes. For kunder hos Klarkraft er fortsatt veldig enkelt å se både hva du skal betale, og hva du betaler for, uansett hvor mye spotprisen svinger. – Uansett om du bruker mye strøm eller lite, så er vår fortjeneste kun 35 kroner hver måned, sier Dyrnes. Klarkraft har til og med innført det de kaller «omvendt binding», som betyr at Klarkraft garanterer betingelsene kundene kommer inn på. De endres ikke på minst to år, og hvis de endres etter det får du en SMS. – Spotprisene varierer, men påslaget blir ikke på mystisk vis skrudd opp. Kundene skal føle seg 100 prosent trygge på at vi ikke lurer dem.

Kortene på bordet

På Klarkrafts nettsider legges det ut en oversikt over gjennomsnittlig spotpris på strøm for måneden før, med egne tall for landsdelene. Der står det også hva elsertifikatet virkelig koster (0,05 øre/kWh), samt strømhandelskostnader (0,45 øre/kWh).

– Vi viser hva ting koster for selskapene. Og da blir det tydelig hva de tar seg betalt av kundene. Vi ønsker å gjøre det enklere for kundene å forstå om de har en god strømavtale eller ikke.Her kan du sjekke gjennomsnittlig spotpris for siste måned – og sjekke om strømavtalen du har i dag faktisk er god. Eller om det er på tide å bytte til en strømleverandør du kan stole på.

Linker

Link copied!
recent-post-icon

Siste nytt

 • Nov 22, 2022

Slutt å komplisere strøm

av Klarkraft

Strøm er strøm. Hele bransjen må slutte å komplisere strøm for å få kundene til å betale mer. Det kundene trenger er forenkling, billig strøm og verdiøkende tjenester, ikke tullete prisplaner.

 • Sep 23, 2022

Gjør smartmåleren smart

av Haakon Dyrnes

Vi mener det offentlige burde stå for å gjøre de såkalte smarte strømmålerne smarte, og gi dette til alle husholdninger uten noen kostnad. Det er samfunnsøkonomisk smart!

 • May 02, 2022

Oppdatert kompensasjonsordning

av Klarkraft

Fra og med september 2022 øker strømstøtten fra 80 % til 90 % av forbruk over 87,5 øre/kWh (70 øre/kWh eks mva), opptil 5000kWh. Kun for private husholdninger.

 • May 02, 2022

Prisreduksjon mai

av Haakon Dyrnes

Vi reduserer prisene, igjen, for alle våre kunder. Ny pris er spot + 0,5 øre/kWh og 35,- i fast månedsbeløp.

 • May 01, 2022

Redesign og ny nettbutikk

av Klarkraft

Redesign (22.08.2022) og ny nettbutikk

 • May 01, 2022

Sommerhilsen

av Haakon Dyrnes

En hilsen fra sjefen. Vi snakker ny nettleiemodell 1. juli, regulering av strømmarkedet og sommertid.

 • Apr 26, 2022

Verveprogram

av Klarkraft

Spre det glade budskap om Klarkraft til venner og kjente og få 250,- i reduksjon på din strømfaktura, for hver venn som blir kunde hos oss.

 • Apr 25, 2022

Fordel: Pluss Mobil

av Klarkraft

Nyhet! Fordel for Klarkraft kunder. Kjøp mobil abonnement fra Pluss Mobil i dag, og få 20GB ekstra data på kjøpet. Sjekk ut tilbudet her.

 • Mar 01, 2022

Ikke la deg lure

av Klarkraft

Klarkraft i Media: Kjøp spotpris avtale eller fastpris avtale, og aldri noe annet!

 • Feb 15, 2022

Slakter Forbrukerrådets strømportal

av Klarkraft

Klarkraft i media: Slakter Forbrukerrådets strømportal. Mener «juksemakerne» blir prisvinnere.

 • Jan 15, 2022

Vi reduserer påslaget

av Haakon Dyrnes

- Våre kostnader har gått litt ned, og derfor senker vi som lovet påslaget til alle kunder. Det er kanskje ikke så mye, men alle monner drar.

 • Dec 15, 2021

Kompensasjonsordningen

av Haakon Dyrnes

De ekstreme strømprisene blir møtt med en kompensasjonsordning fra staten som trer i kraft fom. desember. Denne vil administreres av nettselskapene.

 • Dec 01, 2021

Historiske spotpriser

av Klarkraft

Her lister vi opp historiske månedlige gjennomsnittlige spotpriser, slik at du kan sjekke dine gamle fakturaer mot spotprisen for de spesifikke månedene.

 • Nov 15, 2021

Strømprisberegning

av Klarkraft

Les mer om hva strømprisen består av, og hva som ligger bak prisen som står på din strømfaktura. Vi beskriver elementene for deg i klartekst.

 • Oct 04, 2021

Vet du hva du betaler?

av Klarkraft

Strømprisen i september var den dyreste noensinne. Med høst og vinter i sikte: Har du sjekket om påslaget i strømavtalen din er altfor stort?

 • Sep 17, 2021

Kjære kunde

av Haakon Dyrnes

Med høye strømpriser er det lurt å tilpasse strømforbruket sitt der man kan. Ved å bruke strøm på timer med lavere pris vil du spare strømkostnader. Vi ønsker at din strømregning skal være så lav som mulig.

 • Sep 13, 2021

Best i test

av Klarkraft

Markedsrapporten for strømmarkedet høsten 2021 er klar. Av Thema & Itera. I denne rapporten er det gjort en objektiv prissammenlikning av spotavtaler, hvor Klarkraft kommer best ut.

 • Sep 01, 2021

– Trygg strømhandel på langt nær god nok

av Haakon Dyrnes

– Det er ikke dette som vil rydde opp i bransjen, skriver Haakon Dyrnes i Klarkraft om den nye sertifiseringsordningen Trygg strømhandel.

 • Apr 09, 2021

Strømkunder betaler for å bli lurt

av Haakon Dyrnes

Haakon Dyrnes fra Klarkraft kommenterer bransjens metoder for å lokke inn og lure kunder.

 • Mar 15, 2021

Hva er riktig pris for strømmen din?

av Klarkraft

- De aller fleste kjenner ikke betingelsene på strømavtalen sin, og tror avtalen er god. Og det er akkurat slik strømleverandørene vil ha det, sier Haakon Dyrnes i Klarkraft.

 • Feb 28, 2021

Hudfletter strømleverandørene: – Differansen putter de i egen lomme

av Klarkraft

Haakon Dyrnes fra Klarkraft kommenterer bransjens triks for å ta seg ekstra betalt

 • Feb 15, 2021

Vet du hva du burde betale for strømmen din?

av Klarkraft

Januarregningen er på vei, og strømprisene har skutt i været. Er du klar over hvilke betingelser du har på strømavtalen din? Hvis ikke burde du sjekke det i dag.

 • Feb 04, 2021

– Tøffere regulering av strømbransjen må til

av Haakon Dyrnes

- En bransje helt ute av balanse. NVE og Forbrukertilsynet må stramme kraftig opp.

 • Feb 03, 2021

- Hvem skal beskytte kundene?

av Klarkraft

Strømaktør om prisjuksbeskyldninger: – Spekulerer i at strømkunder ikke forstår markedet

 • Feb 03, 2021

Nyhet! Et strømselskap som ikke juger

av Klarkraft

Vi leste nøye gjennom strømregningen. Og ble så forbanna at vi startet vårt eget strømselskap.

Uthevet innlegg

 • May 02, 2022

Prisreduksjon mai

Vi reduserer prisene, igjen, for alle våre kunder. Ny pris er spot + 0,5 øre/kWh og 35,- i fast månedsbeløp.