Regjeringen har lagt frem et forslag om å innføre en ny modell for strømstøtte, i tillegg til dagens løsning. De kaller den Norgespris, og vil bli lagt frem for stortinget før sommeren. Blir den besluttet der er planen at den skal gjelde fra 1.oktober 2025. Informasjonen vi deler her er den som ligger i høringsforslaget, og kan bli endret. Vi vil komme tilbake med mer informasjon så snart ordningen er besluttet.
Så hva innebærer denne støtteordningen egentlig?
- En fast strømpris på 50 øre per kWh inkl. mva. (40 øre per kWh eks. mva.) alle timer i døgnet. Skal være tilgjengelig for alle private boliger og fritidseiendommer.
- Er spotprisen høyere enn 50 øre får man refundert forskjellen på nettleien fra nettselskapet. Er spotprisen lavere vil nettleien bli høyere enn normalt, siden man alltid avregner mot en spotpris på 50 øre inkl. mva. (40 øre eks. mva.). Akkurat som dagens strømstøtte.
- Man kan velge enten dagens modell for strømstøtte, eller Norgespris. Det gjør man direkte til sitt nettselskap, eller via innlogging i Elhub. Man kan velge ordning per strømmåler, slik at man trenger ikke ha ordningen både hjemme og på hytta om man ikke ønsker dette.
- Alle må ha en vanlig strømavtale med et strømselskap i bunnen, og så velger man støtteordning på toppen av dette hos sitt nettselskap, som da er en egen avtale.
- Man binder seg til denne avtalen, og en spotpris på 50 øre inkl. mva., for 1 år av gangen (man binder seg bare til avtalen med nettselskapet og ikke til noe strømselskap). Ordningen og bindingen skal følge strømmåleren og ikke personen.
- Hvert år settes det en ny strømpris basert på markedsutviklingen og andre forhold, slik at 50 øre per kWh inkl. mva. kun gjelder for det første året (blir 15 måneder om ordningen skal gjelde fra 1.oktober). Så vil man kunne velge om man vil fortsette på Norgespris eller bytte til ordinær strømstøtte når ny pris for det kommende året presenteres.
- Det er nettselskapene som skal administrere ordningen, som med dagens strømstøtte. De vil være ansvarlig for avtalene, informasjonen, refusjon og alt annet knyttet til både dagens strømstøtte og Norgespris. Men vi vil informere, og støtte så godt vi kan, alle våre kunder. Ny oppdatert informasjon vil sendes til alle kunder så snart en endelig beslutning er på plass.
Inntil alt er klart kan du i hvert fall vite at du som Klarkraft kunde naturligvis også får tilgang til Norgespris. Så er det bare å vente i spenning og se om stortinget beslutter ordningen, og hvordan den endelige ordningen faktisk blir utformet. Mer informasjon kommer så snart dette er klart.
Her kan du lese hele høringsnotatet og alle høringsinnspillene:
Mvh
Klarkraft
Høst, stigende strømpriser og strømstøtte. Vi har også fått nytt telefonnummer til kundeservice. Nytt nummer er 33 33 59 00
Her lister vi opp historiske månedlige gjennomsnittlige spotpriser. Viser historikk tilbake til januar 2020 per område.
Vi vil bare ønske alle våre kunder en riktig god 17.mai 🥳 Ha en fantastisk feiring, i forhåpentligvis godt vær 🙏
Mange nordmenn har aldri byttet strømavtale. Noen få tastetrykk kan spare deg for flere tusenlapper per år. En gjennomsnittsfamilie risikerer å betale nesten 4000 kroner ekstra per år med feil spotprisavtale.
Gradestokken faller, mens strømprisene holder seg lave. En liten hilsen fra oss, med et tilbud på Solceller fra Otovo.
Vi mener det offentlige burde stå for å gjøre de såkalte smarte strømmålerne smarte, og gi dette til alle husholdninger uten noen kostnad. Det er samfunnsøkonomisk smart!
Om statsråder, bransjeorganisasjoner og media er forvirret, hvordan er det da for kundene? Bransjen preges av at det ropes høyt, men handles lite. Nå er det på tide å handle, sier Haakon Dyrnes i en kommentar
Fra og med september 2022 øker strømstøtten fra 80 % til 90 % av forbruk over 87,5 øre/kWh (70 øre/kWh eks mva), opptil 5000kWh. Kun for private husholdninger.
En hilsen fra sjefen. Vi snakker ny nettleiemodell 1. juli, regulering av strømmarkedet og sommertid.
Klarkraft i media: Slakter Forbrukerrådets strømportal. Mener «juksemakerne» blir prisvinnere.
De ekstreme strømprisene blir møtt med en kompensasjonsordning fra staten som trer i kraft fom. desember. Denne vil administreres av nettselskapene.
Med høye strømpriser er det lurt å tilpasse strømforbruket sitt der man kan. Ved å bruke strøm på timer med lavere pris vil du spare strømkostnader. Vi ønsker at din strømregning skal være så lav som mulig.
Markedsrapporten for strømmarkedet høsten 2021 er klar. Av Thema & Itera. I denne rapporten er det gjort en objektiv prissammenlikning av spotavtaler, hvor Klarkraft kommer best ut.
– Det er ikke dette som vil rydde opp i bransjen, skriver Haakon Dyrnes i Klarkraft om den nye sertifiseringsordningen Trygg strømhandel.
- En bransje helt ute av balanse. NVE og Forbrukertilsynet må stramme kraftig opp.
Alle strømavtaler
Åpenhetsloven - redegjørelse 2024
Klarkraft har inngått avtale med YS om tilbud på strømavtale. Alle YS medlemmer kan lese mer om samarbeidet her.
Her lister vi opp historiske månedlige gjennomsnittlige spotpriser. Viser historikk tilbake til januar 2020 per område.