• Sep 17, 2021
Haakon Dyrnes Haakon Dyrnes

Kjære kunde,

Vi setter stor pris på å ha deg som kunde, og vi håper du har vært fornøyd med oss så langt. Vi tar gjerne imot ris og ros, om du har. Vi forsøker hver dag å bli bedre for å gi deg som kunde den kvaliteten du fortjener.

Du har kanskje fått med deg at strømprisen for tiden er svært høy. De to siste årene har vært helt spesielle hva gjelder strømprisen. I 2020 var strømprisen spesielt lav, og prisen per kWt lå i perioder faktisk helt ned mot 0 øre, mens den nå ligger på over 1 krone. Med andre ord, svært store svingninger i fjor og i år.  

Vi kan dessverre ikke gjøre noe med selve strømprisen, den styres av markedet. Det ligger i dens natur at den vil variere, selv om utslagene de to siste årene har vært ekstreme. Det vi imidlertid kan gjøre noe med, er påslaget vi tar på toppen av spotprisen. Som du vet er det kun det faste månedsbeløpet som er vår margin, og vi tjener ikke noe på ditt strømforbruk
utover dette. Det er således også i vår interesse at du bruker minst mulig strøm, eller bruker strøm på riktig tidspunkt, sånn at du får en lavest mulig strømregning.

For at du skal være trygg på at du har en god avtale, kan vi fortelle deg at Itera og Thema Consulting akkurat har publisert en markedsrapport for strømmarkedet, og i denne rapporten er det gjort en objektiv prissammenlikning av spotavtaler, hvor Klarkraft kommer best ut. Du kan lese mer om dette på best i test

Til slutt vil vi bare si at strømmen er dyrest når folk flest bruker mest strøm. Dette er om morgenen mellom 07-09 når folk dusjer, og mellom 16-18 på ettermiddagen når folk lager mat, setter på vaskemaskin og lader elbilen. Om du har mulighet til f.eks. å lade elbilen senere på kvelden eller på natten, eller sette på en vask midt på dagen eller etter 18, vil det kunne gi deg lavere strømregning. Strømprisen publiseres daglig på våre nettsider, og du kan se på timesprisene på Min Side eller i appen.

Du må gjerne ringe oss på 21 60 93 00 eller sende oss en e-post på kundeservice@klarkraft.no, eller lese på klarkraft om det er noe du lurer på.

Takk for at du er kunde av Klarkraft.

Vennlig hilsen

Haakon Dyrnes

Daglig leder Klarkraft AS

Link copied!
recent-post-icon

Siste nytt

 • May 15, 2024

Riktig god 17.mai 🥳

av Klarkraft

Vi vil bare ønske alle våre kunder en riktig god 17.mai 🥳 Ha en fantastisk feiring, i forhåpentligvis godt vær 🙏

 • Mar 07, 2024

Betaler flere tusen for mye

av Klarkraft

Mange nordmenn har aldri byttet strømavtale. Noen få tastetrykk kan spare deg for flere tusenlapper per år. En gjennomsnittsfamilie risikerer å betale nesten 4000 kroner ekstra per år med feil spotprisavtale.

 • Mar 01, 2024

Historiske spotpriser

av Klarkraft

Her lister vi opp historiske månedlige gjennomsnittlige spotpriser. Viser historikk tilbake til januar 2020 per område.

 • Dec 20, 2023

God jul

av Haakon Dyrnes

På tross av høye strømpriser håper vi julen blir fin og fredfull. Ta vare på hverandre og nyt litt ekstra disse dagene. Ha en riktig god jul og et godt nytt år, fra oss i Klarkraft :)

 • Sep 19, 2023

Høsten banker på døra

av Haakon Dyrnes

Gradestokken faller, mens strømprisene holder seg lave. En liten hilsen fra oss, med et tilbud på Solceller fra Otovo.

 • Sep 23, 2022

Gjør smartmåleren smart

av Haakon Dyrnes

Vi mener det offentlige burde stå for å gjøre de såkalte smarte strømmålerne smarte, og gi dette til alle husholdninger uten noen kostnad. Det er samfunnsøkonomisk smart!

 • May 04, 2022

En forvirret bransje

av Haakon Dyrnes

Om statsråder, bransjeorganisasjoner og media er forvirret, hvordan er det da for kundene? Bransjen preges av at det ropes høyt, men handles lite. Nå er det på tide å handle, sier Haakon Dyrnes i en kommentar

 • May 03, 2022

Prisreduksjon mai

av Haakon Dyrnes

Vi reduserer prisene, igjen, for alle våre kunder. Ny pris er spot + 0,5 øre/kWh og 35,- i fast månedsbeløp.

 • May 02, 2022

Oppdatert kompensasjonsordning

av Klarkraft

Fra og med september 2022 øker strømstøtten fra 80 % til 90 % av forbruk over 87,5 øre/kWh (70 øre/kWh eks mva), opptil 5000kWh. Kun for private husholdninger.

 • May 01, 2022

Sommerhilsen

av Haakon Dyrnes

En hilsen fra sjefen. Vi snakker ny nettleiemodell 1. juli, regulering av strømmarkedet og sommertid.

 • Feb 15, 2022

Slakter Forbrukerrådets strømportal

av Klarkraft

Klarkraft i media: Slakter Forbrukerrådets strømportal. Mener «juksemakerne» blir prisvinnere.

 • Jan 15, 2022

Vi reduserer påslaget

av Haakon Dyrnes

- Våre kostnader har gått litt ned, og derfor senker vi som lovet påslaget til alle kunder. Det er kanskje ikke så mye, men alle monner drar.

 • Dec 15, 2021

Kompensasjonsordningen

av Haakon Dyrnes

De ekstreme strømprisene blir møtt med en kompensasjonsordning fra staten som trer i kraft fom. desember. Denne vil administreres av nettselskapene.

 • Sep 13, 2021

Best i test

av Klarkraft

Markedsrapporten for strømmarkedet høsten 2021 er klar. Av Thema & Itera. I denne rapporten er det gjort en objektiv prissammenlikning av spotavtaler, hvor Klarkraft kommer best ut.

 • Sep 01, 2021

– Trygg strømhandel på langt nær god nok

av Haakon Dyrnes

– Det er ikke dette som vil rydde opp i bransjen, skriver Haakon Dyrnes i Klarkraft om den nye sertifiseringsordningen Trygg strømhandel.

 • Feb 04, 2021

– Tøffere regulering av strømbransjen må til

av Haakon Dyrnes

- En bransje helt ute av balanse. NVE og Forbrukertilsynet må stramme kraftig opp.

 • Feb 01, 2021

Alle strømavtaler

av Klarkraft

Alle strømavtaler

 • Jun 14, 2024

Tilbud til YS sine medlemmer

av Klarkraft

Klarkraft har inngått avtale med YS om tilbud på strømavtale. Alle YS medlemmer kan lese mer om samarbeidet her.

Uthevet innlegg

 • Mar 01, 2024

Historiske spotpriser

Her lister vi opp historiske månedlige gjennomsnittlige spotpriser. Viser historikk tilbake til januar 2020 per område.