• Sep 17, 2021
Haakon Dyrnes

Kjære kunde,

Vi setter stor pris på å ha deg som kunde, og vi håper du har vært fornøyd med oss så langt. Vi tar gjerne imot ris og ros, om du har. Vi forsøker hver dag å bli bedre for å gi deg som kunde den kvaliteten du fortjener.

Du har kanskje fått med deg at strømprisen for tiden er svært høy. De to siste årene har vært helt spesielle hva gjelder strømprisen. I 2020 var strømprisen spesielt lav, og prisen per kWt lå i perioder faktisk helt ned mot 0 øre, mens den nå ligger på over 1 krone. Med andre ord, svært store svingninger i fjor og i år.  

Vi kan dessverre ikke gjøre noe med selve strømprisen, den styres av markedet. Det ligger i dens natur at den vil variere, selv om utslagene de to siste årene har vært ekstreme. Det vi imidlertid kan gjøre noe med, er påslaget vi tar på toppen av spotprisen. Som du vet er det kun det faste månedsbeløpet som er vår margin, og vi tjener ikke noe på ditt strømforbruk
utover dette. Det er således også i vår interesse at du bruker minst mulig strøm, eller bruker strøm på riktig tidspunkt, sånn at du får en lavest mulig strømregning.

For at du skal være trygg på at du har en god avtale, kan vi fortelle deg at Itera og Thema Consulting akkurat har publisert en markedsrapport for strømmarkedet, og i denne rapporten er det gjort en objektiv prissammenlikning av spotavtaler, hvor Klarkraft kommer best ut. Du kan lese mer om dette på https://klarkraft.no/nyheter/best-i-test

Til slutt vil vi bare si at strømmen er dyrest når folk flest bruker mest strøm. Dette er om morgenen mellom 07-09 når folk dusjer, og mellom 16-18 på ettermiddagen når folk lager mat, setter på vaskemaskin og lader elbilen. Om du har mulighet til f.eks. å lade elbilen senere på kvelden eller på natten, eller sette på en vask midt på dagen eller etter 18, vil det kunne gi deg lavere strømregning. Strømprisen publiseres daglig på våre nettsider, og du kan se på timesprisene på Min Side eller i appen.

Du må gjerne ringe oss på 21 60 93 00 eller sende oss en e-post på kundeservice@klarkraft.no, eller lese på https://klarkraft.no/ om det er noe du lurer på.

Takk for at du er kunde av Klarkraft.

Vennlig hilsen

Haakon Dyrnes

Daglig leder Klarkraft AS

Link copied!

Siste innlegg

 • Oct 04, 2021

Vet du hva du betaler?

av Klarkraft

Strømprisen i september var den dyreste noensinne. Med høst og vinter i sikte: Har du sjekket om påslaget i strømavtalen din er altfor stort?

 • Sep 13, 2021

Best i test

av Klarkraft

Markedsrapporten for strømmarkedet høsten 2021 er klar. Av Thema & Itera. I denne rapporten er det gjort en objektiv prissammenlikning av spotavtaler, hvor Klarkraft kommer best ut.

 • Sep 01, 2021

– Trygg strømhandel på langt nær god nok

av Haakon Dyrnes

– Det er ikke dette som vil rydde opp i bransjen, skriver Haakon Dyrnes i Klarkraft om den nye sertifiseringsordningen Trygg strømhandel.

 • Jun 02, 2021

Strømprisberegning

av Klarkraft

Les mer om hva strømprisen består av, og hva som ligger bak prisen som står på din strømfaktura. Vi beskriver elementene for deg i klartekst.

 • Jun 01, 2021

Historiske spotpriser

av Klarkraft

Her lister vi opp historiske månedlige gjennomsnittlige spotpriser, slik at du kan sjekke dine gamle fakturaer mot spotprisen for de spesifikke månedene.

 • Apr 09, 2021

Strømkunder betaler for å bli lurt

av Haakon Dyrnes

Haakon Dyrnes fra Klarkraft kommenterer bransjens metoder for å lokke inn og lure kunder.

 • Mar 15, 2021

Hva er riktig pris for strømmen din?

av Klarkraft

- De aller fleste kjenner ikke betingelsene på strømavtalen sin, og tror avtalen er god. Og det er akkurat slik strømleverandørene vil ha det, sier Haakon Dyrnes i Klarkraft.

 • Feb 28, 2021

Hudfletter strømleverandørene: – Differansen putter de i egen lomme

av Klarkraft

Haakon Dyrnes fra Klarkraft kommenterer bransjens triks for å ta seg ekstra betalt

 • Feb 15, 2021

Vet du hva du burde betale for strømmen din?

av Klarkraft

Januarregningen er på vei, og strømprisene har skutt i været. Er du klar over hvilke betingelser du har på strømavtalen din? Hvis ikke burde du sjekke det i dag.

 • Feb 04, 2021

– Tøffere regulering av strømbransjen må til

av Haakon Dyrnes

- En bransje helt ute av balanse. NVE og Forbrukertilsynet må stramme kraftig opp.

 • Feb 03, 2021

- Hvem skal beskytte kundene?

av Klarkraft

Strømaktør om prisjuksbeskyldninger: – Spekulerer i at strømkunder ikke forstår markedet

 • Feb 03, 2021

Nyhet! Et strømselskap som ikke juger

av Klarkraft

Vi leste nøye gjennom strømregningen. Og ble så forbanna at vi startet vårt eget strømselskap.

Uthevet innlegg

 • Jun 02, 2021

Strømprisberegning

Les mer om hva strømprisen består av, og hva som ligger bak prisen som står på din strømfaktura. Vi beskriver elementene for deg i klartekst.